De T. Pater Groep, een groots bedrijf met een grootse geschiedenis

 

1982

Oprichting Kraanverhuur T. Pater B.V.

In 1982 richtten Theo en Dini Pater Kraanverhuur T. Pater op. Hoewel ze begonnen als een klein kraanverhuur is de T. Pater Groep uitgegroeid tot een bedrijf wat succesvol is in niet alleen kraanverhuur, maar ook in de wereldwijde handel, transport en diverse andere sectoren. 

1984

Oprichting A.K.S. 't Harde BV

In 1984 zag Theo Pater de mogelijkheid om, naast zijn kraanverhuur, een handelsonderneming op te zetten. Auto Kranen Service ’t Harde zag het licht en is inmiddels gespecialiseerd in de wereldwijde restauratie, in- en verkoop van kranen, overslagmachines en ander zwaar materieel.

1986

Eddy Pater start met werken voor Kraanverhuur T. Pater B.V.

  Eddy Pater begint bij Kraanverhuur T. Pater B.V. Door de jaren heen is Eddy zich steeds meer gaan focussen en specialiseren in de Marketing en Sales kant van het verhuur.

 

1989

Harry Pater start zijn carrière bij Kraanverhuur T. Pater B.V.

In 1989 begint Harry Pater zijn carriere bij Kraanverhuur T. Pater B.V. Harry is gespecialiseerd in de technische aspecten van het kraanverhuur en houdt zich bezig met de restauratie, in- en verkoop van kranen, overslagmachines en ander zwaar materieel bij AKS ’t Harde B.V.

 

1998

Eerste Rupskraan

In 1998 kocht T. Pater Kraanverhuur haar eerste rupskraan, de Liebherr HS883. Deze kraan bood veel mogelijkheden voor het bedrijf en maakte het mogelijk om ook de klussen op ruw-terrein te klaren.

1998

Eerste Torenkraan

In 1998 kocht T. Pater Kraanverhuur haar eerste torenkraan, de Munster 30-36. Deze kraan bood veel mogelijkheden voor het bedrijf en maakte het mogelijk om de inzetbaarheid van de Pater-vloot te vergroten.

2005

Harry en Eddy Pater nemen de leiding over

Na 23 jaar geeft Theo Pater de dagelijkse leiding van het bedrijf over aan zijn zoons Eddy en Harry. Beide zoons worden gedeeltelijk eigenaar van de onderneming.

2008

Overname Kraanbedrijf Huurdeman

2008 was een kenmerkend jaar voor de T. Pater Groep. Door de overname van Kraanbedrijf Huurdeman breidde de T. Pater Groep zich uit tot een kraanverhuur wat snel in een groot gedeelte van het land kan werken.

2010

Kraanbedrijf Huurdeman krijgt een nieuwe locatie

Na een lange tijd gevestigd te zijn in Hoevelaken krijgt Kraanbedrijf een nieuw pand in Amersfoort. Het volledig nieuwgebouwde pand heeft een centrale locatie en is van alle gemakken voorzien.

 

2012

Na een lange en succesvolle carriere van 12 jaar als Managing Director bij Kuiken Cramat B.V. kiest William van der Kleij voor een nieuwe uitdaging. Als Partner bij AKS ’t Harde BV blaast William de handelsonderneming nieuw leven in door het product-portfolio te vergroten. 

2012

Kwekerij de Koekoek wordt opgericht

In 2012 wordt Kwekerij de Koekoek opgericht. Kwekerij de Koekoek produceert en exporteert meer dan 100 soorten C2 en C3 conniferen naar een groot aantal landen.

 

2014

AKS Lifting Equipment wordt opgericht

De succesvolle samenwerking tussen Harry Pater en William van der Kleij werpt zijn vruchten af. AKS Lifting Equipment B.V. wordt opgericht, waarin Harry en William gedeelde eigenaars zijn. AKS Lifting Equipment specialiseert zich in de wereldwijde handel van hijsmaterieel voor bouw-, industriele- en haventoepassingen. De machines worden ingekocht, gerestaureerd, verkocht en geleverd over de hele wereld.

 

HEDEN

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP