Geschiedenis

Een groots bedrijf met een grootse geschiedenis 

1982
Oprichting Kraanverhuur T. Pater B.V.

In 1982 richtten Theo en Dini Pater Kraanverhuur T. Pater op. Hoewel ze begonnen als een klein kraanverhuur is de T. Pater Groep uitgegroeid tot een bedrijf wat succesvol is in niet alleen kraanverhuur, maar ook in de wereldwijde handel, transport en diverse andere sectoren. 

|

1984
Oprichting A.K.S. 't Harde BV

In 1984 zag Theo Pater de mogelijkheid om, naast zijn kraanverhuur, een handelsonderneming op te zetten. Auto Kranen Service ’t Harde zag het licht en is inmiddels gespecialiseerd in de wereldwijde restauratie, in- en verkoop van kranen, overslagmachines en ander zwaar materieel.

|

1986
Eddy Pater start met werken voor Kraanverhuur T. Pater B.V.

Eddy Pater begint bij Kraanverhuurt T. Pater B.V. Door de jaren heen is Eddy zich steeds meer gaan focussen en specialiseren in de Marketing en Sales van de verhuur.

|

1989
Harry Pater start zijn carrière bij Kraanverhuur T. Pater B.V. 

In 1989 begint Harry Pater zijn carriere bij Kraanverhuur T. Pater B.V. Harry is gespecialiseerd in de technische aspecten van het kraanverhuur en houdt zich bezig met de restauratie, in- en verkoop van kranen, overslagmachines en ander zwaar materieel bij AKS ’t Harde B.V.

|

1998
Eerste Rupskraan

In 1995 kocht T. Pater Kraanverhuur haar eerste rupskraan, de Liebherr HS853. Deze kraan bood veel mogelijkheden voor het bedrijf en maakte het mogelijk om ook de klussen op ruw-terrein te klaren.

|

1998
Eerste Torenkraan

In hetzelfde jaar kocht T. Pater Kraanverhuur haar eerste torenkraan, de Munster 30-36. Deze kraan bood veel mogelijkheden voor het bedrijf en maakte het mogelijk om de inzetbaarheid van de Pater-vloot te vergroten.

|

2005
Harry en Eddy nemen het bedrijf over

Na 23 jaar geeft Theo Pater de dagelijkse leiding van het bedrijf over aan zijn zoons Eddy en Harry. Beide zoons worden gedeeltelijk eigenaar van de onderneming.

|

2008
Overname kraanbedrijf Huurdeman

2008 was een kenmerkend jaar voor de T. Pater Groep. Door de overname van Kraanbedrijf Huurdeman breidde de T. Pater Groep zich uit tot een kraanverhuur wat snel in een groot gedeelte van het land kan werken.

|

2010
Kraanbedrijf Huurdeman krijgt een nieuwe locatie

Na een lange tijd gevestigd te zijn in Hoevelaken krijgt Kraanbedrijf Huurdeman een volledig nieuwgebouwd pand in Amersfoort. Een centrale locatie en van alle gemakken voorzien.

|

2012

Na een succesvolle carriere van 12 jaar als Managing Director bij Kuiken Cramat B.V. kiest William van der Kleij voor een nieuwe uitdaging. Als Partner bij AKS ’t Harde B.V. blaast William de handelsonderneming nieuw leven in door het product-portfolio te vergroten.

|

2014
AKS Lifting Equipment wordt opgericht

De samenwerking tussen Harry Pater en William van der Kleij werpt zijn vruchten af. AKS Lifting Equipment B.V. wordt opgericht, waarin Harry en William gedeelde eigenaars zijn. AKS Lifting Equipment specialiseert zich in de wereldwijde handel van hijsmaterieel voor bouw-, industriele- en haventoepassingen. De machines worden ingekocht, gerestaureerd, verkocht en geleverd over de hele wereld.

|

2019
Eddy Pater neemt afscheid

Begin 2019 heeft Eddy Pater, om persoonlijke redenen, te kennen gegeven om Kraanverhuurbedrijf T. Pater te verlaten en zijn aandelen aan te bieden aan zijn broer Harry Pater. Vanaf medio 2019 is Harry Pater alleen DGA van Kraanverhuur T.Pater. Dit is het begin van de transitie van kraanverhuurder naar logistiek dienstverlener en het nog meer toekomstbestendig maken van ons mooie familiebedrijf.

|


2022

Kraanverhuur T. Pater bestaat 40 jaar!

Per 1 januari 2022 zijn we in het bezit van het certificaat veiligheidsladder trede 3. Een mooie pijler onder ons 'hijs veilig of hijs niet' en iedere-dag-weer-gezond-naar-huis-beleid. 

Op 15 februari bestaan we 40 jaar!

|

2023

William van der Kleij neemt afscheid

William van der Kleij is 15 december 2023 gestopt en heeft zijn aandelen aan de andere aandeelhouder, Harry Pater verkocht. 

|

2024

Kraanverhuurbedrijf T. Pater is volop in bedrijf en iedere dag bezig voor tevreden opdrachtgevers. We gaan verder op de ingeslagen weg en zullen vitaliteit en flexibiliteit in arbeid nog meer invulling gaan geven.